Kwaliteit & Veiligheid

Kwaliteit & Veiligheid

Kwaliteit bij De Nutri Kliniek

Bij De Nutri Kliniek staan kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel. Daarom werkt De Nutri Kliniek samen met de beste specialisten en zijn de DNA-testen van de hoogste kwaliteit.

  • De Nutri Kliniek werkt met een team van diëtisten, psychologen en een genetisch cardioloog.
  • Alle handelingen en protocollen liggen vastgelegd in een kwaliteitssysteem.
  • De Nutri DNA-test onderzoekt 88 verschillende genetische varianten.
  •  U kunt de test niet thuis afnemen en verzenden. Dit wordt volgens protocol gedaan door een specialist in De Nutri Kliniek. De Nutri- DNA- Test bestaat uit het afnemen van wangslijmvlies.
  • Een gerenommeerd laboratorium in Barcelona onderzoekt het DNA-materiaal nauwkeurig op genetische variaties.
  • De test voldoet aan internationale kwaliteitseisen, waaronder een CE-markering: https://www.ferrerincode.com/en/professionals/products/nutriincode.
  • Het laboratorium heeft het ISO15189-certificaat.
  • Dankzij een nauwe samenwerking met de beste specialisten op het gebied van nutrigenomics, is De Nutri Kliniek altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van DNA en voeding.

Preventief medisch onderzoek

De Nutri Kliniek voldoet aan alle kwaliteitseisen op het gebied van preventieve screening (Preventief Medisch Onderzoek). Meer uitleg vindt u in de brochure van De Artsenfederatie over Preventief Medisch Onderzoek. Heeft u naar aanleiding van deze informatie nog vragen? Neem dan gerust contact op met De Nutri Kliniek.

Privacy

Gedurende het traject biedt De Nutri Kliniek optimale bescherming van uw persoonsgegevens. Persoonlijke gegevens worden opgeslagen in een Elektronisch Patienten Dossier, dit is zeer goed beveiligd en voldoet aan de hoogste eisen.

Anoniem DNA afstaan

Wij gebruiken uw DNA-sample alleen voor het uitvoeren van de test. Het DNA-materiaal gaat naar het laboratorium en wordt na 6 maanden vernietigd. Het DNA wordt middels een barcode geanonimiseerd en de uitslag komt ook anoniem retour. Alleen de arts weet de barcode te vertalen naar een specifiek persoon.

De uitslag zal met uw arts worden doorgenomen. Na dit gesprek krijgt u de rapportage mee naar huis.  In ons dossier worden dus wel enkele persoonlijke gegevens opgeslagen, maar wij bewaren geen DNA-materiaal en ook geen informatie die iets zegt over uw risico’s. Uitzondering hierop is de uitslag van de Cardio- DNA- test in combinatie met het CRVM onderzoek. Dit kan informatie geven over uw risico’s en wordt in onze dossiers opgeslagen, tenzij u aangeeft dit niet te willen.
U zult voor deze handelingen goedkeuring aan ons moeten verlenen middels een informed consent.

Meer weten?
Wij Helpen u graag verder.

088 7652525 info@nutrikliniek.nl