Psychologie & <strong>Voeding</strong>

Psychologie & Voeding


Waarom is uw gedrag zo bepalend in uw omgang met eten?

Psychologie & Voeding

Eten zorgt ervoor dat ons lichaam voldoende voedingsstoffen opneemt om goed te functioneren. Soms neemt de omgang met voeding obsessieve vormen aan. Dit kan leiden tot een eetprobleem of een eetstoornis.  De Nutri Kliniek helpt mensen om weer op een gezonde manier met eten om te gaan.


Heb ik een eetprobleem?

Bent u geneigd altijd door te blijven eten? Is het lastig om ‘nee’ te zeggen als u iets lekkers wordt aangeboden? Of kunt u de warme bakker nooit weerstaan door de geur van vers brood en heeft u spijt als u weer iets ongezonds heeft gekocht?

Om erachter te komen of u een eetprobleem heeft, kunt u in De Nutri Kliniek een psychologische analyse over uw eetgedrag laten maken.

Wij raden dit aan bij mensen die vast zitten in een bepaald gedrag- of eetpatroon in hun omgang met voeding. Hierdoor is het lastig om op een gezond gewicht te komen en gezond te eten. Zij vallen steeds weer terug in hun oude patronen en kunnen dit niet loslaten zonder hulp. Onze klinisch psycholoog is gespecialiseerd in dit soort onderwerpen en helpt mensen om dagelijks gezond met eten om te gaan.

Vragenlijst zonder afspraak

Om een eerste inschatting te maken van wat voor type eter u bent, ontvangt u een aantal digitale vragenlijsten. De uitslag van deze vragenlijsten wordt door de psycholoog met u besproken.

Persoonlijk consult

Vervolgens vinden er gesprekken plaats waarbij de psycholoog onderzoekt waar uw gedrag vandaan komt, wat dit gedrag is en hoe u het beste geholpen kunt worden om deze patronen los te laten. Dit gebeurt in een prettige en vriendelijke omgeving waarbij u zich op uw gemak voelt.

Behandeling nodig?

Het kan zijn dat u geen ernstige eetproblemen heeft, maar toch baat heeft bij extra advies van een diëtist. Het kan ook zijn dat u inderdaad een probleem heeft in de omgang met voeding en geholpen kunt worden met behulp van psychotherapie. Samen met de specialist bespreekt u wat de beste behandelvorm is. Het vervolgtraject is uiteraard een vrijblijvende keuze. Onze specialisten staan in elk geval voor u klaar om u te begeleiden naar de beste zorg.

Diverse modules

Het aanbod van onze modules bij de klinisch psycholoog bestaan uit:

  • Individuele sessies of groepssessies. Deze sessies bestaan uit meerdere bijeenkomsten gericht op mindful eten, het werken aan uw zelfbeeld en terugvalpreventie. Hierbij komen diverse oefeningen aan bod en zult u een aantal opdrachten meekrijgen om thuis mee te oefenen.
  • Wilt u exact weten waar de sessies uit bestaan? Mail voor het volledige programma naar info@nutrikliniek.nl

Meer weten?
Wij Helpen u graag verder.

088 7652525 info@nutrikliniek.nl