Nutri & Cardio DNA- Test: Combi € 1350


Combinatie van kennis over uw risico op hart- en vaatziekten en uw reactie op voedingstoffen.

Meer informatie aanvragen

Voeding en leefstijl zijn nauw verbonden met het risico op ontwikkelen van hart- en vaatziekten. De Nutri DNA- Test vertelt u wat u het beste kunt eten voor een zo gezond mogelijk leven en geeft inzicht in uw erfelijke aanleg voor specifieke aandoeningen.

De Cardio DNA- Test vertelt wel wat uw risico is op het ontstaan van hart- en vaatziekten. Deze test wordt altijd uitgevoerd in combinatie met een CVRM risico- analyse. Zo kan onze specialist u precies vertellen welk risico u heeft en hoe dit preventief aangepakt kan worden.

Wanneer u last heeft van overgewicht of een ongezonde leefwijze heeft, dan is de kans groter dat u een hart- of vaatziekte ontwikkelt. De Cardio- DNA- Test geeft u inzicht in uw risico op hart- en vaatziekten in de toekomst. Dit op basis van uw genetische- en klassieke risicofactoren.

Tarief voor dit traject

1350 euro

Vooraf aan uw bezoek

De Nutri- DNA- Test in combinatie met de Cardio- DNA- Test bestaat uit afname van wangslijmvlies en het bepalen van bloedwaarden.

In het bloed worden waarden bepaald (cholesterol, bloedsuiker, nier- en schildklierfunctie). Het wangslijmvlies wordt geheel anoniem in een toonaangevend laboratorium onderzocht op specifieke veelvoorkomende variaties in uw DNA met betrekking tot overgewicht en hart- en vaatziekten. Deze variaties kunnen onze specialisten vertellen wat uw gezondheidsrisico is.

Wij verzoeken u om de bloedafname te laten verrichten op een priklocatie van Saltro. De uitslag wordt vervolgens direct naar De Nutri Kliniek gestuurd. Het wangslijmvlies wordt door de arts in De Nutri Kliniek afgenomen tijdens het eerste consult.

Online vragenlijsten

Om het eerste consult goed voor te bereiden, ontvangt u bij het plannen van de afspraak, per e- mail een link naar een de Intake Vragenlijst Nutri Kliniek, Vragenlijst Eetgedrag en Eetdagboek. Deze kunt u online invullen en de antwoorden worden direct naar De Nutri Kliniek verzonden.
Onze specialisten bekijken en analyseren deze informatie voordat u uw eerste bezoek aan De Nutri Kliniek brengt.

Eerste consult

Wij verzoeken u een half uur voor het eerste consult niet te eten of te drinken. Dit in verband met de afname van het wangslijmvlies voor de DNA- Testen. Bij binnenkomst wordt u hartelijk ontvangen door onze medewerkers en mag u plaatsnemen in de wachtruimte.

Vervolgens zal uw wangslijmvlies afgenomen worden. Dit wordt volgens een strikt protocol naar het laboratorium verzonden.

Daarna krijgt u een uitgebreid intakegesprek met onze genetisch cardioloog. Hij zal u uitleg geven over de Nutri- DNA- Test en Cardio- DNA- Test. Vervolgens zal hij de eerste fase van de CVRM- analyse bepalen middels een anamnese en lichamelijk onderzoek.

Aansluitend krijgt u consulten met de diëtist en klinisch psycholoog. Er zal gesproken worden over uw huidige gezondheid, uw leefstijl, uw voedingskeuzes en gebruiken. Op deze manier kan het team van specialisten garanderen dat u de beste zorg krijgt. Het kan zijn dat u van de klinisch psycholoog het verzoek krijgt aanvullende vragenlijst in te vullen. Deze zult u digitaal ontvangen.

Uitslag DNA- Test

Het analyseren van beiden DNA- Testen zal ongeveer 6 weken duren. Zodra de uitslag bekend is, zal een van onze medewerkers contact met u opnemen om de vervolgafspraak te plannen.

Vervolgconsult

Tijdens de vervolgafspraak zult u eerst naar de genetisch cardioloog gaan. Hij zal met u de tweede fase van de CVRM- analyse doornemen: de uitslag van uw bloedonderzoek en een risico- inschatting middels de CVRM richtlijn. Dit wordt gecombineerd met de risico- bepaling die volgt uit uw Cardio- DNA- Test.  De genetisch cardioloog zal dit uitgebreid met u bespreken. Mocht blijken dat u verhoogd risico heeft, dan kan het zijn dat u het advies krijgt uw leefstijl aan te passen, medicatie te gebruiken. Indien een verwijzing naar een andere specialist noodzakelijk is, dan zorgt de genetisch cardioloog hiervoor.

Na het gesprek met de genetisch cardioloog volgt de uitslag van uw Nutri- DNA- Test bij de diëtist. Zo komt u te weten welke voedingsstoffen voor u het meest gezond zijn om te eten. En hoe u het beste uw ideaal gewicht kunt bereiken.

Vervolgens zal de klinisch psycholoog met u in gesprek gaan. Zij zal de uitkomsten van de vragenlijsten met u bespreken en u handvatten bieden om met de besproken adviezen om te gaan.

Het vervolgconsult wordt door de specialisten gezamenlijk voorbereid. Hieruit volgt een gedetailleerd adviesrapport, dat met u wordt doorgenomen tijdens het vervolgconsult.

Extra modules

Met het adviesrapport kunt u zelf aan de slag gaan. Wanneer u dit lastig vindt, raden wij u sterk aan afspraken te maken voor extra modules. Dit kan zijn bij de diëtist, klinisch psycholoog of sport- en bewegingsdeskundige. Onze specialisten adviseren u wat voor u raadzaam en behulpzaam is. Dit is voor elk persoon anders en de mogelijkheden nemen wij graag persoonlijk met u door. Zodat u een op maat gemaakt traject kunt volgen wat leidt tot een blijvend resultaat.

Wanneer u een verhoogd risico blijkt te hebben op hart- en vaatziekten, zal de genetisch cardioloog controle- afspraken met u maken. Zo wordt uw gezondheid door onze specialisten nauwlettend in de gaten gehouden.

Ook interessant

Meer weten?
Wij Helpen u graag verder.

088 7652525 info@nutrikliniek.nl